Ενημέρωση για Office365 λογαριασμούς φοιτητών που λήγουν στις 30-10-2017

Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα – και συγκεκριμένα στις 30-10-2017, θα λήξουν οι λογαριασμοί φοιτητών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στην υπηρεσία ΔΗΛΟΣ365 της ΕΔΕΤ (όσοι έχουν κάνει λογαριασμό). Ο λόγος για τον οποίο οι λογαριασμοί λήγουν κάθε χρόνο είναι για να ελέγχεται ότι ο κάθε φοιτητής διατηρεί την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, είτε ως φοιτητής προπτυχιακού είτε ως φοιτητής μεταπτυχιακού επιπέδου. Εάν ο χρήστης πλέον δεν έχει κάποια ακαδημαϊκή ιδιότητα, δεν καλύπτεται από την σύμβαση που έχει υπογράψει το Ίδρυμα με την Microsoft και η υπηρεσία ΔΗΛΟΣ365 θα προχωρήσει στην διαγραφή του λογαριασμού από το Office365. Ο κάθε χρήστης έχει προφανώς την δυνατότητα να μετατρέψει τον λογαριασμό του σε προσωπικό. Βοήθεια και υποστήριξη για αυτό παρέχει μόνο η Microsoft. 

Ο τρόπος που γίνεται η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Ως ημερομηνία έναρξης ακαδημαϊκής χρονιάς έχει οριστεί η 1η Οκτωβρίου. Για κάθε χρήστη που συνδέεται πρώτη φορά στην υπηρεσία ΔΗΛΟΣ365, δημιουργείται ένας λογαριασμός στο Office 365 με ημερομηνία λήξης την 31η Οκτωβρίου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.
  • Ως grace period , δηλαδή περίοδο μετά τη λήξη του λογαριασμού, στην οποία οι χρήστες έχουν ακόμα πρόσβαση στον λογαριασμό τους, έχει οριστεί να είναι 30 ημέρες. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους μέχρι και τις 30-11-2017
  • Για να ανανεωθεί η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού του φοιτητή, χρειάζεται να κάνει login μια (1) φορά ο φοιτητής στο ΔΗΛΟΣ365 ( delos365.grnet.gr ) μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους ( δηλαδή την 01-10-2017 ), όπως έκανε και την πρώτη φορά για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του.

Μετά την λήξη, θα αφαιρεθούν αυτόματα οι άδειες των φοιτητών χρηστών. Οι χρήστες θα χάσουν όλα τα δεδομένα τους μετά από την περίοδο 30 ημερών.Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Sitemap

Κορυφή σελίδας